ÇABUK KREMALI MANTAR ÇORBASI

Please wait...
Preparation time
15 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
kolay
Serves
4 people
Meal course
Akşam Yemeği
Posted by
Posted on
ÇABUK KREMALI MANTAR ÇORBASI

ÇABUK KREMALI MANTAR ÇORBASI

Çabuk Kremalı Mantar Çorbası , mercimek çorbasından sonra en çok tercih edilen ve bir o kadar doyurucu olan Kremalı mantar çorbasını genelde hazır olarak tüketiyoruz. Sanırım yapması biraz uğraştırıcı geliyor. Aslında çok basit ve az malzeme ile yapılabiliyor. Pratik olarak ta hazırlayabiliriz. Et suyu veya tavuk suyu kullanmak sizin tercihiniz ve damak zevkinize kalmış bir durum. Sade su ile yapmanızı da hiç tavsiye etmem. Kremalı Mantar çorbasının o muhteşem lezzetini oldukça düşürüyor.

MANTAR SEÇİMİ

Çabuk kremalı mantar çorbası yapmaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken mantarın taze ve büyükçe olmasıdır. Boylamasına dilimleyeceğimiz için daha kolay olur. Küçük mantarları tercih etmeyin. Tabii ki bu bir kural değil küçük mantarlardan da yapabilirsiniz. Ama yerken mantarın o lezzetini doya doya almak isterim. Damak tadınıza önem veriyorsanız tavsiyemi dikkate alın.

Mantarları doğradıktan sonra hemen çorba yapımına başlayın ve soteleyin, mantar bekledikçe kararır içi geçer. Ayrıca hem vitamin değerini de çabucak yitirir. Tavuk veya et suyu kullanmayacaksanız bulyon kullanabilirsiniz ama bu ürünlerin kansorejen etkilerinin de farkına varmanız lazım. En riskli gruplar arasında tablet bulyonlar gelmektedir. Bu ürünleri kullanacağıma sade su ile yapmayı tercih ederim. Az kalsın söylemeyi unutuyordum illaki kültür mantarı olacak diye bir kural yok kayın ve kestane mantarlarını kullanabilir siniz. Özellikle kestane mantarını daha çok seviyorum. Şimdi yavaş yavaş Çabuk Kremalı Mantar Çorbası tarifimize geçelim.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr (1/2 pound) dilimlenmiş taze mantar
  • 1/4 su bardağı (40 gr) doğranmış soğan
  • 6 yemek kaşığı (50 gr) un
  • 1/2 çay kaşığı (3 gr) tuz
  • Bir tutam karabiber (pinch)
  • Yarım litre (500 gr) tavuk suyu
  • 1 bardak (cup) krema

Talimatlar

  1. Büyük bir tencerede orta-yüksek ateşte tereyağını eritin. Mantar ve soğanı yumuşayıncaya kadar soteleyin.
  2. Un, tuz, karabiberi bir kasede iyice harmanlayın ve tavuk suyunun yarısına bu karışımı ekleyin. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışımı sotelediğiniz Mantar karışımına ekleyin. İyiec karıştırdıktan sonra kalan tavuk suyunu da ekleyin. Kaynamasını bekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın. Yaklaşık 2 dakika sürecektir.
  4. Ocağı kısın ve kremayı ekleyin karıştırın. Malzemeler iyice birbirine karışsın diye 15 dakikada bir ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın.

KİMYONLU MERCİMEK ÇORBASI

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

  1. AFİYET OLSUN !

No comments yet, be the first to leave one!

Bir yanıt yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*