KIRMIZI KADİFE KEK TARİFİ

Please wait...
Preparation time
20 mins
Cooking time
35 mins
Difficulty
orta
Serves
16 people
Meal course
Pasta & Kek
Posted by
Posted on
KIRMIZI KADİFE KEK TARİFİ

KIRMIZI KADİFE KEK TARİFİ

Kırmızı kadife kek tarifi , en sevdiğim tariflerim arasındadır. Hem göze hem de damağa hitap eden, asitik ve çikolata arasında kurulan muhteşem lezzet dengesi ile beni cezbeden bir tariftir. Yapımı ve malzemeleri sizi korkutmasın oldukça basit bir tariftir.

Tadı çikolatalı keki anımsatıyor. Halbuki malzemelerinde çikolata yok, bir miktar kakao var ama çikolatalı kek olmayacak kadar az miktarda. Lezzetinin diğer bir sırrı ise malzemeler arasında buttermilk ve asitik denge için sirke kullanılmasıdır. Öyle klasik içine kırmızı gıda boyası atılmış bir kek gibi düşünmeyin. Kırmızı kadife kek tarifi

Kırmızı Kadife kekin olmazsa olmaz malzemeleri buttermilk, beyaz sirkedir. Aşağıda yazdığım malzemeler tam tariftir. Dokusu biraz nemlidir, beni cezbeden yanlarından biride budur. Yerken vücudumun melatonin salgıladığını hissedebiliyorum. Kırmızı kadife kek tarifi

KIRMIZI KADİFE KEK’İN TADI

Kırmızı kadife kek ‘in tadı, efsanevi lezzetinin sırrı buttermilk ve sirkenin yanı sıra kremasının krem ​​peynirden yapılmasıdır. Türkiye’de marketlerde satılan Krem peynir ile Yurt dışında satılanlar aynı değil, bizdeki krem peynir çok daha yoğun kıvama sahip ve kaşar peyniri tadında. Ev yapımı krem peynir tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

KIRMIZI KADİFE KEKE LEZZETİNİ VEREN NEDİR?

Kırmızı kadife keke lezzetini veren nedir? Belirgin lezzetleri buttermilk, sirke, kakao tozu ve krem ​​peynirli kremasından gelir. Bazı kırmızı kadife keki tarifleri, neredeyse hiç çikolata tadı vermeyen, sadece bir yemek kaşığı veya iki yemek kaşığı kakao tozu kullanır. Bu durum, bazı kişilerin kırmızı kadife keki, kırmızı boyalı beyaz bir kek olduğunu düşünmesine neden olur. Gerçek bir kırmızı kadife keki hafif asidik bir tada ek olarak ayrıca çikolata tadı vardır. Kırmızı kadife kek tarifi

KIRMIZI KADİFE KEKİ İÇİN NE TÜR KREMA KULLANIYORSUNUZ?

Kırmızı kadife keki için ne tür krema kullanıyorsunuz? Geleneksel olarak krem peynirli krema ile yapılır . Pastaya geleneksel asitli lezzetini vermek için krem ​​peynir kreması kullanmanız önemlidir.

NE TÜR GIDA BOYASI KULLANABİLİRİM?

Eğer gıda boyalarına karşı olumsuz bakıyorsanız pancardan yapılmış jel gıda boyaları veya doğal kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz. Doğal gıda boyalarını İnternetten kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Malum buttermilk ülkemizde satılmıyor. Ama üzülmeyin evde kendiniz çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

KIRMIZI KADİFE KEK TARİFİ

En güzel Kırmızı Kadife Kek tarifi nemli ve biraz kabarıktır. Asitik tadıyla çikolatayı andırır. Güzel bir Kırmızı Kadife Kek yapmak istiyorsanız Krem Peynirli Kremayı ile yapın.
Hazırlık Zamanı20 dakika
Pişirme Zamanı35 dakika
Toplam Zaman55 dakika
Kategori: Kek, Tatlı
Mutfak: Amerikan
Etiket: kırmızı kadife kek, krem peynirli krema, red velvet cake
Porsiyon: 16 kişilik
Kalori: 657kcal
Yazar: kerimkul

Malzemeler

  • 3 (375g) su bardağı çok amaçlı un
  • 3 (600g) su bardağı toz şeker
  • ½ (64g) su bardağı mısır nişastası
  • ½ (43g) su bardağı kakao şekersiz
  • 1 yemek kaşığı karbonat
  • çay kaşığı kabartma tozu
  • çay kaşığı tuz
  • 4 büyük yumurta
  • su bardağı buttermilk
  • su bardağı ılık su
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 çay kaşığı beyaz sirke
  • 2 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası

FRROSTING (ŞEKERLİ KARIŞIM)

  • 450 gram krem peynir yumuşatılmış
  • 1 (227g) su bardağı tereyağı oda ısısında
  • 4 (480g) su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya özü

Talimatlar

  • Fırını önceden 180 derece ısıtın. 22 cm yuvarlak kalıbınızı yağlayın. Kalıbınıza un serpin ve fazlalığını alın.
  • Un, şeker, mısır nişastası, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir araya getirin stand mikser veya mikserle iyice birleşene kadar düşük hızda karıştırın.
  • Yumurta, buttermilk, ılık su, yağ, vanilya, sirke ve gıda boyası ekleyin. Pürüzsüz olana kadar orta hızda çırpın. Bu sadece birkaç dakika sürmeli.
  • Karışımı hazırlanan üç kek kalıbı arasında bölün.
  • Pasta kürdan testi yapılacak kıvama gelene kadar 30-35 dakika pişirin (bir kürdan sokun ve temiz çıktığından emin olun).
  • Tel raflarda 15 dakika soğutun ve sonra kekleri raflara yerleştirin ve kremasını sürmeden önce tamamen soğumasını bekleyin.
  • Kremasını yapın. Büyük bir kapta, yumuşayana kadar tereyağını ve krem ​​peynirini çırpın. En iyi sonuçları elde etmek için el mikseri veya stand mikser kullanın. Vanilya özü ekleyin. İyice karışana kadar çırpın. Her seferinde bir bardak olmak üzere pudra şekerini ekleyin. Pürüzsüz bir krema elde edene kadar çırpın.
  • Tamamen soğumuş keklere kremayı sürün. 3 katlı kekinizi dondurun.

Notlar

Daha parlak kırmızı bir renk için kakao tozunu 1/4 su bardağı kadar azaltabilirsiniz.

Kırmızı kadife kek tarifi

4 comments

  1. Irem Sey said on Kasım 28, 2019 Yanıtla

    Merhaba.
    Süs kısmındaki krem peynir den kasıt nedir acaba? Bazı tariflerde bu soruya labne cevabının verildiğini görünce her seferinde emin olmak için sorma gereği duyuyorum.Paketin üzerinde “krem peynir” yazan ürün mü yoksa labne midir?
    teşekkürler.

    1. kerimkul said on Kasım 28, 2019 Yanıtla

      Merhabalar İrem Hanım, sizi çok iyi anlıyorum önceleri aynı çelişkiye bende çok düşüyordum. Krem peynir bizim marketlerde satılan krem peynir değil Labneden biraz daha yağlı kremsi yapıda bir peynir. Aslında sadece Türkiye ‘de değil hemen hemen her ülkede farklı yapıda satılıyor. Bu tür tariflerde Amerikan mutfağından çıktığı için oradaki malzemelere dikkate alıyoruz. Bu siteyi açmamda ki amaçlardan bir tanesi buttermilk,heavy cream, Krem peynir, mascarpone peyniri gibi ülkemizde satılmayan ürünleri evde yapabileceğimiz şekilde tariflerini sunmak istedim. Ben genelde krem peynir yerine suyunu süzdüğüm labne peyniri kullanıyorum. Biraz kıvama ihtiyacım varsa labne peynirine birazcık oda ısısında tereyağı ekleyip yağ oranını arttırıyorum.

      1. Irem said on Kasım 29, 2019 Yanıtla

        Çok çok teşekkür ederim bu detaylı bilgi için.

        1. kerimkul said on Kasım 29, 2019 Yanıtla

          Rica ederim ne demek ?

Bir yanıt yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

Recipe Rating




*
*