KOLAY TORTILLA CİPSLERİ

Please wait...
Preparation time
10 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
kolay
Serves
72 people
Meal course
Atıştırma
Posted by
Posted on
KOLAY TORTILLA CİPSLERİ

KOLAY TORTILLA CİPSLERİ

Kolay tortilla cipsleri, Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve fazla vaktinizi almayacak bir tarifim var. Çocuklarınız için lezzetli bir atıştırmalık; Kolay tortilla cipsleri,

PİŞİRME SEÇENEKLERİ

Evde istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz. Tamamen taze ve çıtır çıtır ev yapımı kolay tortilla cipslerini, yağda kızartabilir, fırın tepsisinde fırınlanmış veya mikro dalgada pişirebilirsiniz. Tercih size ait;

LEZZET KATMA

Yapılışı oldukça basit ama tadını zenginleştirmek sizin elinizde. Temel malzemeler tortilla ekmeği, tuz ve kızartmak için yağ, çocuklarınız hazır cipsleri çok tüketiyorsa alternatif lezzet yakalayıp hazır gıdalardan uzak tutabilirsiniz. Hazır cipslerin bırakın çocukları yetişkinler için bile çok tehlikeli, kalp ve damar hastalıklarını tetikliyor. Kolestrole davetiye çıkarıyor. Kalp ve damar hastalıklarının artması bu tür ve buna benzer gıdaların fazla ve bilinçsizce tüketilmesi neden olmaktadır.

Cipsleri kızartıyorsanız, yağa ihtiyacınız olacaktır. Fırınlıyorsanız veya mikrodalga yapıyorsanız, ihtiyacınız olan sadece tortilla ekmeği ve tuz.

MALZEMELER

  • Ne kadar cips yaptığınıza bağlı olarak yaklaşık 3/4 ila 1 su bardağı ayçiçekyağı, kanola yağı veya yerfıstığı yağı
  • Her tortilla ekmeğinden 6 cips yapacağız, 12 ekmekten 72 cips çıkacak, 2 – 3 kişilik atıştırmalık olacak
  • Tuz

Kızarmış tortilla cips

1 – Tortilla ekmeğiniz ne kadar kuruysa o kadar iyi kızarırlar. İster bir gün önceden gece boyunca dışarıda bırakın bayatlasınlar ya da fırın veya mikrodalgada biraz kurutun. Bu arada bayatlamış tortilla ekmeğiniz varsa bu tarif değerlendirmek için iyi olacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

Fırında kurutmak için, bir fırın tepsisine dilimlediğiniz ekmekleri serin ve 5 dakika boyunca 175° C’de veya 10 dakika boyunca 90 ° C’lik bir fırına koyun.

Ya da bir mikrodalga fırında bir kağıt havlu üzerinde tek bir tabaka halinde yerleştirin ve 20 ila 30 saniye boyunca mikrodalga fırında tutun. Kontrol edin biraz daha kurutmak isterseniz 10 saniye daha çalıştırabilirsiniz. Dikkat edin çok gevrek olmasını istemezsiniz.

 

 

 

 

 

 

2 – Her bir tortilla ekmeğini, 6 eşit üçgen şeklinde kesin.

 

 

 

 

 

 

3 – Yağı tavaya dökün. (Tavanın tamamen kuru olduğundan emin olun, aksi takdirde ısınırken yağ sıçrayacaktır.)

Ekmek parçalarını kızartırken 175° C’den fazla ısınmamasına dikkat edin. Bunun için kızılötesi bir termometre kullanabilirsiniz. Orta ateşte pişirin. Eğer yağ çok ısınırsa tavayı ocaktan alın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 – Büyük bir tabağa kağıt havlu yerleştirin kızarttığınız ekmekleri kağıdın üzerine koyunuz. İlk partiyi kağıt havlunun üzerine koyduktan sonra üzerini tekrar kağıt havluyla kapatın. Kızartmanız bitene kadar bu şekilde devam edin.

Bu arada cipleri ortalam 2 dakika kızartacaksınız. Sonra üzerine tuz veya baharat serperek servis edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fırında Tortilla Cips tarifi talimatları için aşağıya bakınız!!

 

 

Beğeneceğinizi düşündüğüm tarifler

EV YAPIMI GRANOLA BAR TARİFİ

ELMA PÜRELİ KEK TARİFİ

EV YAPIMI ACILI SALSA SOSU

  1. Tortilla ekmeğinizi üçgen parçalar halinde kesin. Fırını 175°C ayarlayın
  2. Tortilla dilimlerini fırın tepsisine tek bir tabaka halinde yayın. Tortilla dilimlerini yaklaşık 6 dakika pişirin, ardından dilimleri ters çevirmek için maşa kullanın. Biraz tuz serpin ve yeniden 6 ila 9 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Servis için daha fazla tuz serpin.

No comments yet, be the first to leave one!

Bir yanıt yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*