EV YAPIMI GRANOLA BAR TARİFİ

Please wait...
Preparation time
10 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
kolay
Serves
12 people
Meal course
Atıştırma
Posted by
Posted on
EV YAPIMI GRANOLA BAR TARİFİ

EV YAPIMI GRANOLA BAR TARİFİ

Ev yapımı granola bar tarifi,Çocukların asla hayır diyemediği yulaf,fındık,ceviz,badem,patlak pirinç, bal gibi malzemelerden yapılan ve enerji veren atıştırmalıktır. Sadece çocuklar için değil enerji kazanmak isteyen sporcular, güne kendini yorgun hissederek başlayan bireyler için ideal bir tariftir.

UZUN YOLCULUKLARDA ..

Ev yapımı granola bar tarifi evde kolaylıkla yapılabilir. Kavanozda ya da tek tep plastik paketlere sararak muhafaza edebilirsiniz. Uzun yola çıkacaksanız ve bu yolculukta çocuklarınız size eşlik edecekse Ev yapımı granola bar kurtarıcınız olacaktır. Açlıklarını bastırmak için kullanabilirsiniz. Uzun yolculuklarda vazgeçilmez tarifiniz olacaktır.

MALZEMELERİ SEÇİN

Ev yapımı granola bar tarifi yaparken malzemeleri kendi zevkinize göre seçebilirsiniz. Örneğin bal yerine pekmez kullanabilirsiniz, üzüm kurusu, incir kurusu ekleyebilir beğenmediklerinizi çıkarabilirsiniz. Ama dikkat edin enerji yüksek olursa enerji patlaması yaşayabilir olduğunuz yerde koşma isteği hissettirebilir. Aynı fazla kafein aldığınızda olduğu gibi.

MALZEME TEMİNİ

Ev yapımı granola bar tarifi malzemelerinde Ruşeymi, kızılcık kurusu, Ayçekirdeği içi, fıstık ezmesi, keten yağı gibi malzemeler var. Malzemeleri aktar veya marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Bulamadıklarınızı internetten sipariş verebilirsiniz. 33×23 cm dikdörtgen tepside hazırlayın elinizde yoksa mevcut olan tepsinize göre uyarlayın.

KATKI MADDESİ

Dikkat ederseniz Ev yapımı granola bar tarifinde katkı maddesi yok, koruyucu yok çocuklarınız ve aileniz için sağlıklı bir tariftir. Sporcular antrenmandan önce tüketirse kısa sürede kana karışıp enerji verecektir.

Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf
  • 1/4 su bardağı ayçiçeği içi
  • yarım su bardağı kurutulmuş kızılcık
  • 1/4 su bardağı buğday tohumu(ruşeymi)
  • yarım  su bardağı dilimlenmiş badem
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • yarım su bardağı fıstık ezmesi
  • 3/4 su bardağı bal
  • 1 çorba kaşığı keten yağı
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • Mini çikolatalı parçaları (isteğe bağlı)

Eklediğiniz malzemeye göre tarifin tat dengesini bozmamaya çalışın, kuş üzümü eklediyseniz çok şekerli olabilir. Esmer şekeri eksiltebilir yada çıkarabilirsiniz yada tamamen çıkartın daha sağlıklı olsun. Kesinlikle ekstradan işlenmiş şeker veya işlenmiş şeker içeren malzemeler kullanmayın.

Beğeneceğinizi düşündüğüm tarifler;

ELMA PÜRELİ KEK TARİFİ

EV YAPIMI ÇİLEK REÇELİ

KREMALI PATATES PÜRESİ TARİFİ

EV YAPIMI MANGOLU PUDING

 

  1. Önceden fırını 175 C'de ısıtın.
  2. Seramik veya cam 33x23 cm fırın tepsisine yağ sürün.
  3. Bir kapta yulaf, ayçiçeği içini, kızılcık, buğday ruşeymi ve bademleri karıştırın. Karışımı bir tencereye yayın ve 8 dakika boyunca önceden ısıtılmış fırında kızartın. Karışımı büyük bir kaseye dökün.
  4. Orta boy bir tencerede tuz, fıstık ezmesi, bal, keten yağı ve esmer şekeri birleştirin. Orta ateşte kaynamaya bırakın ve kaynar kaynamaz hemen ocaktan alın. Yulaf karışımının üzerine dökün ve kuru malzemeler eşit şekilde kaplanana kadar karıştırın.
  5. Çikolata parçacıkları kullanacaksanız burada malzemeyi ekleyin.yarım su bardağı kurutulmuş kızılcık yarım su bardağı fıstık ezmesi
  6. Pişirme kabına dökün. Karışımı kalıba bastırın. 20 dakika pişirin.2 saate kadar soğumaya bırakın ve dilimleyin ve servis yapın.

No comments yet, be the first to leave one!

Bir yanıt yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*