ELMA PÜRELİ KEK TARİFİ

Please wait...
Preparation time
10 mins
Cooking time
40 mins
Difficulty
kolay
Serves
12 people
Meal course
Pasta & Kek
Posted by
Posted on
ELMA PÜRELİ KEK TARİFİ

ELMA PÜRELİ KEK TARİFİ

Elma Püreli kek tarifi, En sevdiğim meyvelerin başında elma gelir. O yüzden elmanın girdiği her tarifi severim. Bu tarifte oldukça lezzetli ve mis gibi bir kokusu var. Oldukça da basit bir tarif ve evde istediğiniz zaman kolaylıkla yapabilirsiniz.

ÇOCUKLARIN TERCİHİ

Çocukların tercihi, yetişkinlerin yanı sıra elmayı çocuklarda çok sever. Çok tercih ederler, çocuklarınıza ya da mahallenizde sevindirmek istediğiniz çocuklara sürpriz yapmak isterseniz elmalı tarifleri tercih edin. Elma püreli kek tarifini kahvaltıda, günleriniz de, atıştırmalık olarak, yola çıktığınızda açlığınızı bastırmada tüketebilirsiniz. Seçeneklerimiz oldukça fazla,

Elma püreli kek, hoş bir doku mükemmel bir lezzet sağlar.

BAHARAT VE CEVİZ

Baharat ve ceviz, Elmalı bir tarifte olmazsa olmazlardan bir tanesi nedir? Tabii ki tarçın, elmanın lezzetini katlar ve hoş bir koku aroma verir. Yerken bu zevki  yaşarsınız.  Bol ceviz veya fındık kullanabilirsiniz. burada tercih tamamen size kalmış ister yarı yarıya fındık ve ceviz yada sadece bir tanesini kullanabilirsiniz. Fındık ve ceviz olunca aklıma direkt filtre kahve geliyor. Çünkü yanında çok iyi gidiyor.

Akşam 5 çayınıza komşularınızı davet ettiniz. Kahvenizi pişirdiniz ve kekinizi yanında servis ettiniz. Eminim tarifini sizden isteyeceklerdir.

Elma Püreli kek tarifi yazarken aklıma geldi. Tariflerimin arasında elmalı tart, kek, kurabiye gibi tariflerde kullanılan çok basit bir baharat karışımı tarifi var. unutmazsam buradan paylaşayım, eğer unutursam lütfen yorumlarda hatırlatın bana ekleyeyim. Kavanozda uzun süre saklayabiliyorsunuz. ihtiyacınız olduğunda elinizin altında hazır bulunsun.

UNUTMADAN

Unutmadan ,yazdıkça aklıma geliyor kusura bakmayın, tarifte esmer şeker var, bazı elmalar tatsız oluyor. Elmalarınızın tadı yok yavansa yapmayın eğer yapacağım derseniz esmer şekeri azaltabilir yerine beyaz şeker koyabilirsiniz ya da sadece esmer şekeri çıkarın. Yoksa kekinizde elma tadı değil esmer şeker tadı alacaksınız.

Elma Püreli kek tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı elma püresi
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı tereyağı, yumuşatılmış
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı tarçın
  • yarım çay kaşığı muskat
  • yarım çay kaşığı karanfil
  • yarım su bardağı çikolata parçaları

Elma Püreli kek tarifi – Üst malzemeleri

  • yarım su bardağı çikolata parçaları
  • yarım su bardağı doğranmış ceviz veya fındık
  • 3 çorba kaşığı esmer şeker

Bu tariflerde hoşunuza gidebilir.

KARAMELLİ ÇİKOLATALI KURABİYE

TAVADA PEYNİRLİ PİZZA

CEVİZLİ TARÇINLI KAHVELİ KEK

  1. Fırınınızı önceden 175 C'de ısıtın
  2. Geniş bir karıştırma kabında elma püresi, şeker, tereyağı ve yumurtaları karıştırın.
  3. Un, kakao, kabartma tozu, tuz, tarçın, muskat ve karanfili ekleyin. Çikolata parçasını karıştırın.
  4. Yağlanmış 33x23cm dikdörtgen pişirme kabına malzemeleri dökün.
  5. Üst malzemeleri başka bir kapta birleştirin ve kekin üzerine serpin.
  6. 175 C'de yaklaşık 35-40 dakika pişirin. 30 dakikadan sonra kürdanla kekin içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Piştikten sonra tel rafta soğutun.Afiyet olsun

No comments yet, be the first to leave one!

Bir yanıt yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*