EV YAPIMI MARSHMALLOW TARİFİ

Please wait...
Preparation time
10 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
kolay
Serves
8 people
Meal course
Pasta & Kek
Posted by
Posted on
EV YAPIMI MARSHMALLOW TARİFİ

EV YAPIMI MARSHMALLOW TARİFİ

Ev yapımı marshmallow, En sevdiğim tatlı şekerleme akide şekerinden sonra marshmellowdur. Bazen çok tatlı bulsam da yerken verdiği o duyguyu anlatamam. Hemen hemen tüm marketlerde bulunur ama fiyatı tuzlu porsiyonu da küçüktür. Hazır ürünü tüketirken katkı maddelerine de maruz kalırız. En güzeli evde kendimiz istediğimiz miktarda yapabiliriz.

Marshmallow yaparken mısır şurubu da kullanıyoruz. Mısır şurubunun içerisinde yüksek miktarda fruktoz bulunuyor. Sağlık açısından da çok fazla tüketilmesi tavsiye edilmiyor. O yüzden fazla tüketmemek lazım. Eğer sizinde içiniz benim gibi rahat etmezse mısır şurubuna alternatifleri Tarif notlarında yazdım onları kullanabilirsiniz.

YUMURTA AKLARINI NASIL ÇIRPILIR?

Ev yapımı Marshmallow en önemli kısmı yumurta aklarını düzgünce çırpmaktır. Yumurta akını çırptığında alacağı kıvam kremadan biraz sert, dağılmayan ve pürüzsüz bir doku olmalı. Neye benzeteyim diye düşünüyorum aklıma bulut geliyor.

Bu mükemmel çırpmayı garantilemek için krem tartar muhakkak kullanıyoruz. Krem tartar yumurta akını bir arada tutan dengeleyici görevi görür. Kıvamını almış yumurta akları sıcak şeker şurubu ile birleştirildikten sonra bütün karışımla birlikte çırpılır.

Şeker şurubu ve yumurta akı kreması, esnek bir lokum tadı ve dokusu elde etmek için güzelce karıştırılır.

MARSHMALLOW NERELERDE KULLANILIR?

Ev yapımı marshmallow sade tüketmenin dışında birçok tarifte rahatlıkta kullanılabilir. Pastalarda krema olarak, turta dolgusu veya süslemesinde, dondurma, sundea, sıcak çikolatada çırpılmış kremayla birlikte kullanabilirsiniz. Bisküvitlerinizin arasına sürüp tüketebilirsiniz. Tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış bir şey,

MARSHMALLOW NE KADAR SÜRE MUHAFAZA EDEBİLİRİM?

Ev yapımı Marshmallow yaptıktan sonra oda ısısında muhafaza edebilirsiniz ama hava geçirmeyen bir kap olması lazım. Bu şekilde 1 aya kadar saklayabilirsiniz.

Ev yapımı hatmi kabartmam, oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta yapılabilir ve saklanabilir. 6 haftaya kadar bu şekilde taze kalacaktır, ancak o kadar dayanacağından şüpheliyim!

Tarif Notları

  • Krem tartara alternatif ne kullanabilirim diye soranlar oluyor. Maalesef krem tartara alternatif bir malzeme yok ve kesinlikle krem tartar kullanmak gerekiyor.
  • Şurubu eğer stand mikser kullanıyorsanız kenardan doğru çırpma teline değdirmeden ekleyin. Yoksa dağılır ve sıçrar homojen bir karışım olmaz. Şurubu yavaşça eklemeniz ve malzemeye yavaşça yedirmek gerekiyor. Akış hızı ve inceliği sabit olsun.
  • Mısır Şurubu kullanmak istemiyorsanız yerine Glikoz şurubu veya Golden Şurubu yani Altın şurup kullanabilirsiniz. Altın Şurup kullanırsanız Marshmallow rengi daha koyu bir renk olacaktır.

MALZEMELER (gram cinsinden)

  • 90g Su
  • 180g toz şeker
  • 204g mısır şurubu
  • 3 büyük yumurtanın akı (oda ısısında)
  • Yarım çay kaşığı krem tartar
  • 1 çay kaşığı vanilya ekstresi

MALZEMELER (bardak cinsinden)

  • su bardağı su
  • ¾ su bardağı şeker
  • ¾ su bardağı mısır şurubu
  • 3 büyük yumurtanın akı (oda ısısında)
  • ½ çay kaşığı krem tartar
  • 1 çay kaşığı vanilya ekstresi

 

BU TARİFLERDE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !

JAPON USULU KABARIK CHEESECAKE

EV YAPIMI KREM PEYNİR

VEGAN YABAN MERSİNLİ PANCAKE TARİFİ

  1. Geniş bir kasenin içerisine yumurta akı ve krem tartarı koyun. Bir kenarda bekletin.
  2. Tabanı kalın olan bir tencerenin içine su,şeker ve mısır şurubunu ekleyin. Çok düşük ısıda şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  3. Tencereye şeker termometresini yerleştirin. Isıtmaya başlayın, bu adımda şekeri sakın karıştırmayın yoksa kristaller oluşacaktır. Bu karışımı 120 C'ye ulaşana kadar pişirin. Bu arada ısı çok önemli doğru ısıya ulaşmasını göz ardı etmeyin. 120 C'ye ulaştığında şeker karışımını ocaktan alın.
  4. Kenarda beklettiğimiz yumurta akı ve krem tartarı 3-4 dakika orta hızda çırpın.
  5. Karıştırıcıyı orta/düşük hızda çalıştırın, şeker şurubunu ince sabit bir akış halinde krem köpüğe dökün karıştırmaya devam edin.
  6. Tüm şurubu ekledikten sonra karıştırıcıyı orta/yüksek hızda çırpmaya devam edin. Beyaz krem kremamız sönecek ama kalınlaşıp kabarmaya başlayacaktır.
  7. 6-8 dakika veya karışım koyu ve parlak olana kadar çırpmaya devam edin.Vanilya ilave edin ve kabarması durana ve soğuyuncaya kadar çırpın.
  8. Hava geçirmez bir kabın içine dökün ve oda sıcaklığında 6 hafta kadar saklayın.

2 comments

  1. Ayla said on Eylül 2, 2020 Yanıtla

    Nougat yada koz helva recetesi farklimidir

    1. kerimkul said on Eylül 3, 2020 Yanıtla

      Evet Nougat(Koz Helvası) farklıdır. Koz helvasının kıvamı genelde serttir gerçi daha yumuşak hali de var ama Marshmallowdan farklı reçetelerdir.

Bir yanıt yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*