JAPON USULU PANCAKE TARİFİ

Please wait...
Preparation time
5 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
orta
Serves
8 people
Meal course
Kahvaltı
Posted by
Posted on
JAPON USULU PANCAKE TARİFİ

JAPON USULU PANCAKE TARİFİ

Japon usulu Pancake tarifi, aslında görünümü ve lezzetiyle  tam bir hotcake, bildiğimiz geleneksel pancakelerden daha fazla kabarıyor ve yemesi oldukça eğlenceli bir kahvaltılık. Çocuklarınız buna bayılacak.

Çocuklarınıza bu hafta sonu güzel bir kahvaltıyla birlikte güzel kabaran Japon Usulü Hotcake sunabilirsiniz. Bu sıralar Japonların tatlı ve kahvaltılık tariflerini fazlaca inceliyorum. Gerçekten muhteşem tarifleri var. Özellikle Pasta ve keklerine bayıldım. Birkaçını  kendim deneyip yakın zamanda sizlerle paylaşmak istiyorum. Beğeneceğinize eminim.

PANCAKELERİN KABARMASINI SAĞLAMAK

Hepimiz merak ediyoruz. Bu pancakeler nasıl bu kadar kabarabiliyorlar. Daha fazla kabartma tozumu koyuyorlar. Tabii ki hayır, şunu da unutmamak gerekir. Pasta veya keki kabartmak için daha fazla kabartma tozu eklemek tamamen yanlış bir uygulamadır.

Muhteşem kek pişirmek için tüyolara bu linkten ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Kaldığımız yerden devam edelim. Pankekleri kurabiye, bisküvit kestiğimiz kalıplar varya. Onların içinde pişiriyorlar. Bir nevi mini kek kalıbı oluyor.

Yurt dışında özel kalıp olarak satılıyor ama ülkemizde ben göremedim. Eğer bulan olursa banada söylerseniz sevinirim.

Ama bu kalıp yok diye üzülmeyin, dediğim gibi bisküvi kalıpları işimizi çok rahat görüyor. Bu kalıpları kullanmadan klasik pancake gibi de pişirebilirsiniz. Ama bizim istediğimiz güzel kabarmış lezzetli pankekler hazırlamak.

NOTLAR :

Kalıp içerisinde piştiği için biraz zorluğu var ama birazcık, tek yüzü piştiğinde çevirmemiz gerekecek çevirirken kalıptan dökülmeler olacaktır. İlk bir iki taneyi yaptıktan sonra alışacaksınız. Dökülmeleri dert etmeyin, görüntüsünü ve lezzetini etkilemiyor.

Lezzet olarak Geleneksel pankeklere benziyor ama daha tatlı o yüzden ekstra şurupla tatlandırmanıza gerek yok, mevsim meyveleriyle tüketebilirsiniz.

Az kalsın unutuyordum. Kalıpların boyutu 9,5 cm x 6,5 cm yada bu ölçülere yakın ölçülerde olamasına dikkat edin. Farklı ebatlarda olanları tabiki kullanabilirsiniz ama daha geniş veya derin olan kalıplarda pişirme süresi uzayacağı için üstleri yanacaktır. Dediğim ölçüleri veya bu ölçülere yakın olanları kullanırsanız sorun yaşamayacaksınız.

Gram cinsinden malzemeler

  • 2 büyük yumurta
  • 200 ml süt
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 200 gr un
  • 8 gr kabartma tozu
  • 40 gr şeker

Bardak cinsinden malzemeler

  • 2 büyük yumurta
  • 200 ml süt
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 2/3 su bardağı un
  • 1 3/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 su bardağı şeker

 

  1. Büyük bir kapta yumurta, süt ve vanilyayı ekleyin. Hafif ve kabarık olana kadar elle yaklaşık 1 dakika çırpma teli ile çırpın. Kalan malzemeleri ekleyin. Homojen, pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. Bu şekilde 15 dakika dinlendirin. Bu sürede kıvam kalınlaşacaktır.
  2. Yapışmaz tavanızı önceden ısıtın. Eğer Elektrikli bir ızgara kullanıyorsanız, 145 ° C'ye ısıtmayı tavsiye ederim. Normal Amerikan kreplerini pişirdiğimiz ısıdan daha düşük bir ısı, çünkü bu pancakelerin pişirilmesi daha uzun sürecek ve üstlerini yakmak istemeyeceksiniz.
  3. Kalıplarınızın içini bol miktarda bitkisel yağ ile yağlayın. Sprey yağ varsa onuda kullanabilirsiniz. Izgara kalıbınızın yüzeyini hafifçe yağlayın. Kalıpları yerleştirin. Yarıya kadar harç doldurun. Çünkü yaklaşık iki kat daha kabaracaklar. 9,5 cm x 6,5 cm halka kalıpları için, 1/2 su bardağı harç ekleyin.
  4. Hamurun üstünde kabarcıklar oluşana kadar pişirin, kenarlarında pişmesini kontrol edin. Kalıbın üzerine kadar kabardıysa, geniş bir spatulayı pancake in altına dikkatlice yerleştirin. Diğer elinizi de kullanarak hızla halka kalıbı ters çevirin. Dikkat edin elinizi yakmayın, fırın eldiveni kullanabilirsiniz.Pişmemiş hamur kenarlardan sızıyorsa kalıbı aşağı doğru bastırabilirsiniz.
  5. Pancake pişene kadar birkaç dakika daha pişirin. Piştiğinde pancake kalıptan kolayca çıkacaktır.

No comments yet, be the first to leave one!

Bir yanıt yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*