JAPON USULU KABARIK CHEESECAKE

Please wait...
Preparation time
25 mins
Cooking time
75 mins
Difficulty
zor
Serves
6 people
Meal course
Pasta & Kek
Posted by
Posted on
JAPON USULU KABARIK CHEESECAKE

JAPON USULU KABARIK CHEESECAKE

Japon usulu kabarık Cheesecake, Japonya’da yapılan bir tür pandispanya kek’tir. Daha az şeker ve peynir ile yapılır. Tadı daha hafif ve daha az kaloriye sahiptir. Oldukça eski bir tarif olmasına rağmen son birkaç yılda internet sayesinde fenomen tariflerden biri olmuştur. Daha önce evde kendi cheesecakenizi yaptıysanız bu tarif sizi daha az zorlayacaktır. Tarif seçerken hem Japonya hemde Amerika’da ki blogerların tariflerini ve yorumlarını inceledim. Bu tarifi yayınlamaya karar verdim. Daha az yumurta akı ile yapılan tariflerde vardı ama başarı oranı daha düşüktü. Basit malzemeler ama biraz dikkat ve kural istiyor.

DAHA ÖNCE HİÇ CHEESECAKE YAPMADIYSANIZ

Daha önce hiç cheesecake yapmadıysanız bence önce normal cheesecake yapın acemiliğinizi atın.Birçok bloger bile bu tarifi yaparken birkaç başarısız denemeyle sonuçlanmış. Dikkat edin en çok başarısız yapılan tariflerin başını cheesecake çeker. Çünkü karıştırmadan tutunda özellikle fırın ısısı ve pişirme süresi oldukça önemlidir. Fırınınızın huyunu bilmeniz gerekiyor. Bu konuda size fikir sahibi olmanızda yardımcı olabilirim. Linkini verdiğim makaleyi okuyarak fırınınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

FIRININIZI ANLAMA KILAVUZU

CHEESECAKE ÇEŞİTLERİ

Cheesecake belkide en çok çeşidi olan bir tariftir. Limonlusu, labne peynirli, Krem peynirli, Mascarpone peynirli, kestaneli (özellikle kestaneli mükemmel oluyor), pişmeyen cheesecake, San Sebastian cheesecake hatta bir ara abarttılar baklavalı cheesecake bile yaptılar.

Mükemmel cheesecake yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli şey Peynir, orijinal tariflerde Mascarpone peyniri kullanılır, alternatif olarak ülkemizde labne peyniri kullanılıyor. Yurt dışında ise krem peynir,

Ev yapımı Krem peynir tarifine ulaşmak için tıklayınız.

Ev yapımı Mascarpone peyniri tarifine ulaşmak için tıklayınız.

Ev yapımı Labne peyniri tarifine ulaşmak için tıklayınız.

JAPON USULU CHEESECAKE HANGİ PEYNİR KULLANILIR

Japon usulü kabaran cheesecake için krem peynir kullanacağız. Ama bizim marketlerde satılan krem peynirden değil, ismi krem peynir ama kendisi değil eğer kendiniz evde yapmak isterseniz yukarıdaki linkten tarifine ulaşabilirsiniz. Krem peynir bulamazsanız Mascarpone onuda bulamazsanız Labne peyniri kullanabilirsiniz.

Hazır labne peyniri kullanacaksanız. Peyniri süzmeniz gerekecek, paketlerde genelde peynir suyu oluyor bu şekilde kullanırsanız kıvamını tutturmakta zorlanabilirsiniz.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Her şeyden önce bu Japon usulü cheesecake bol yumurtayla yapılıyor. Yumurta akı ve sarısını ayrı ayrı kullanacağız. İnternet’te 2 yumurtayla yapılan tariflerde bulabilirsiniz ama orijinaline yaklaşamazsınız.

Malzemeleriniz muhakkak oda ısısında olsun. Yapmaya başlamadan en az 4 saat önce buzdolabından çıkarın.

Tarifi Yazdır
1 from 1 vote

JAPON USULU KABARIK CHEESECAKE

Kendinizi hazır hissediyorsanız güzel bir cheesecake tarifi yapalım. Ama baştan söyleyeyim öyle çokta kolay bir tarif değildir.
Hazırlık Zamanı25 dakika
Pişirme Zamanı1 saat 20 dakika
Toplam Zaman1 saat 45 dakika
Kategori: Tatlı
Mutfak: Japonya
Etiket: cheesecake, Cheesecake tarifi, japon cheesecake tarifi, Japoon cheesecake
Porsiyon: 6 Servis
Kalori: 659kcal
Yazar: kerimkul

Malzemeler

  • 7 yemek kaşığı(100g) Tereyağı az tuzlu, oda ısısında
  • 100 gram Krem peynir
  • ½ su bardağı(130ml) Süt
  • 8 adet Yumurta sarısı
  • ¼ su bardağı(60g) Un
  • ¼ su bardağı(60g) Mısır Nişastası
  • 13 adet Yumurta akı
  • su bardağı(130g) Şeker
  • Sıcak su Sadece pişirmek için
  • Pudra şekeri Servis edilirken

Talimatlar

  • Fırını önceden 160°C(320°F) ısıtın.
  • Orta ateşte küçük bir tencerede, tereyağı, krem ​​peyniri ve sütü eritilip pürüzsüz hale getirilene kadar çırpın. Ateşten alın ve soğumaya bırakın.
  • Büyük bir kapta, yumurta sarısını pürüzsüz olana kadar çırpın, daha sonra krem ​​peynir karışımına yavaşça karıştırın, eşit olarak birleştirilene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Un ve mısır nişastasını eleyerek ekleyin, topak olmadığından emin olana kadar çırpın.
  • Başka bir büyük kapta, yumurta aklarını yumuşak ama bozulmayan tepeler oluşana kadar mikser ile çırpın. Çırpmaya devam ederken şekeri yavaş yavaş ekleyin.
  • Yumurta akının yaklaşık ¼'nü yumurta sarısı karışımının içine ekleyin, sonra eşit olarak birleştirilene kadar kalan yumurta akıyla birlikte tekrarlayın.
  • 23 x 7,5 cm (9 x 3 inçlik) yuvarlak bir kek kalıbının altını yağlayın, sonra altını ve yanlarını yağlı kağıtla kaplayın. Kelepçeli kalıp kullanıyorsanız, herhangi bir sızıntıyı önlemek için alt ve yanlarını iki kez folyoya sardığınızdan emin olun.
  • Hamuru kalıba dökün ve büyük hava kabarcıklarını serbest bırakmak için sallayın.
  • Yuvarlak pişirme tepsisine iki kat yaptığınız kağıt havluyu koyun. Kalıbınızı bu kağıt havlunun üzerine oturtun. Isının kalıbın tabanı boyunca eşit olarak yayılmasını sağlayacaktır. Kalıbı koyduktan sonra yuvarlak pişirme tepsisine 2cm yüksekliğinde sıcak suyla doldurun.
  • 160°C'de 25 dakika pişirin, ardından ısıyı 140°C'ye düşürün. Cheesecake iki katı yüksekliğine yani yaklaşık iki katına çıkana kadar 55 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarın ve cheescake ters çevirerek çıkarın. Yağlı kağıdı da çıkarın. Son derece dikkatli olun, cheesecake sıcak olacaktır. Ayrıca cheesecake ki tabaklada ters çevirebilirsiniz, ancak bu pastanın daha fazla sönmesine neden olur.
  • Pastanın üstünü pudra şekeri serpin, sonra dilimleyin ve hala sıcakken çilek ile servis yapın!

Notlar

Krem peynir yerine Labne peyniri kullanabilirsiniz. Labne peyniri kullanacaksanız önceden suyunu süzmeyi unutmayın.
Yumurta akı ve Yumurta sarısı malzemelerini karıştırırken, küçük hava kabarcıklarını söndürmek ve minimize etmek için iyice karıştığından ve bir araya geldiğinden emin olun. Yoksa kekiniz sönebilir.
Fırın içi ısısı önemlidir. Fırın termometreniz varsa kullanın.
 

8 comments

  1. Zehra Suyunu said on Mayıs 21, 2020 Yanıtla

    Merhaba. Ben bu çizkeki denedim çok güzel kabardı ama daha sonra soğurken geri söndü. Fırından pişer pişmez çıkardım. Fırında mı soğuması gerekiyordu. Nedeni ne olabilir. Ayrıca tadı çok iyiydi. Teşekkürler tarif için

    1. kerimkul said on Mayıs 21, 2020 Yanıtla

      Ellerinize sağlık Zehra hanım,pişirdiğimiz ürünler güzel kabarıyor ama fırından çıkardıktan sonra sönüyorsa bunun birkaç sebebi olabiliyor.Ama öncelikle belirtmek isterim ki Japon ve Kore cheesecake piştikten sonra biraz sönme payı vardır amam çok fazla değildir. Dediğiniz gibi fırından pişer pişmez çıkarınca oluşan ısı değişikliğinden sönmüş olabilir. Ben genelde piştikten sonra 30 dk kadar fırın kapağını yarı açık bırakıp bekletiyorum. Yani fırının içerisindeki ısı ile oda ısısı denkleşene kadar. Diğer bir husus eğer pişen ürünü çatal veya bıçakla yapılırsa da söner her zaman kürdan tercih etmek gerekiyor. Son olarakta kullandığımız malzemeler oda ısısında değilse böyle bir durum yaşanabilir. Eğer genel olarak bazı tariflerinizde yaşadığınız bir durumsa fırınınız ısıyı eşit dağıtamıyor olabilir. Böyle bir durumda servisi çağırıp Rezistans ayarını ölçtürmenizi tavsiye ederim. Sağlıklı günler dilerim.

  2. Gizem said on Nisan 23, 2020 Yanıtla

    1 yıldız
    Çok kötü yumurta kokusundan yenmio

    1. kerimkul said on Nisan 23, 2020 Yanıtla

      Merhabalar, çok yumurtalı tariflerde fırın ve ısı önemlidir. San Sebastian Cheesecake, Japon Cheesecake, Pound kek, Chiffon Kek gibi tarifler minimum 6 yumurtayla yapılır. Peki ürün neden yumurta kokar ve ısıyla ne alakası var diye düşünebilirsiniz. Sebebi şu şekilde, eğer karışımdaki yumurta diğer malzemelerden önce pişiyorsa yumurta kokusu oluşur. Fırının pişirme huyunu bilmek gerekiyor. Bu gibi durumda ısıyı düşürüp (5-10C) yumurtanın erken pişmesini engellemek gerekiyor. Birde aklıma gelmişken son zamanlarda çok soru geldiği için buradada belirteyim tarifte fırının pişirme modu özellikle belirtilmedikçe iki yatay çizgi arasında fan modunda pişirmeyin. Pişirme süresini kısaltır.

  3. Kazım said on Nisan 18, 2020 Yanıtla

    Abi tam ve eksiksiz yaptım ama olmadı.Sonuç negatif rezillik diz boyu aynen uyguladım ama olmadı.Yumurta sayısı mı fazla ki

    1. kerimkul said on Nisan 18, 2020 Yanıtla

      Merhabalar Kazım Bey, Yumurta sayısı normal. Tam olarak aldığınız sonucu yazabilir misiniz. Kıvam, pişme veya hangi türde bir sorun yaşadınız. Bu tür tarifler genelde ilk 1-2 seferde başarısızlıkla sonuçlanabilir. Bazı tariflerde bende yaşamışımdır. Bu tarif tam tariftir. Birkaç kez yaptığım uyguladım. Tarif çekimlerine başladım şansımıza karantina günlerine denk geldi. Video tarif listemde ilk 5 sıradaki tariftir. En kısa sürede videolu tarifini de ekleyeceğim.

  4. İnci dknek said on Nisan 5, 2020 Yanıtla

    Selam
    Ben inci
    Bende japon chesecake denedim basarisiz oldu hic kabarmadi simdi sizin tarifi uygukuyacagim sizin tarifini uygulamam icin izin verirmisiniz ? Cok derin kek kalibim yok yuvarlak 26 cm kabim var ? Olmaz dimi o derin kek kalibi nerden bulucaz ?

    1. kerimkul said on Nisan 5, 2020 Yanıtla

      Merhabalar İnci hanım, Japon Cheesecake normal cheesecake göre biraz daha zor olabiliyor. 26 cm olur ama tabiiki ona göre kabarmasıda 23 cm lik kalıba göre daha az olacaktır. Bu tür tariflerde genelde ayarlanabilir tarifleri kalıpları tercih ediyorum. Kullanımı daha pratik oluyor. Sitemizdeki tüm tarifleri kullanabilirsiniz. Amacımdan bir tanesi sevdiğim ve beğendiğim tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmektir. 🙂

Bir yanıt yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

Recipe Rating




*
*