KREMALI PATATES PÜRESİ TARİFİ

Please wait...
Preparation time
15 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
kolay
Serves
8 people
Posted by
Posted on
KREMALI PATATES PÜRESİ TARİFİ

KREMALI PATATES PÜRESİ TARİFİ

Kremalı patates püresi tarifi, çocukluğumdan beri patates püresini çok severim. Her türlü et yemeğinin yanında garnitür olarak gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Çeşitli ot veya baharatlarla tatlandırılabilir. Çeşitlilik tamamen sizin damak tadınıza kalmış.

SADECE 4 MALZEME

Bu tarifte sadece 4 malzeme kullandık. Ama Kremalı patates püresini lezzetli kılan birkaç sır paylaşacağım. Geçtiğimiz yıllarda bir arkadaşıma yemeğe davetliydim. Et yemeğin yanında patates püresi ikram etmişti. O kadar çok hoşuma gitti ki o gün kendisinden tarifini aldım. Yapımı kolay ve malzemesi de azdı.

SICAK SERVİS EDİN

Kremalı patates püresi tarifini yapacaksanız. Tüketeceğiniz öğüne yakın bir zamanda yapın. Sıcak servis ederseniz çok daha lezzetli oluyor. Tadı harika kıvamı ise kadife gibi,

En İyi Püresi Patates Tarifi Yapmanın Sırları

Patatesleri soyun ama sakın kesmeyin. Patates seçerken de açık kahverengi sade görünümlü patatesler seçin. Tamamen pişirilmesine dikkat edin. Patatesler taze olsun, taze olunca bol nişastalı oluyor. Pişirirken biraz daha uzun sürer ama emin olun buna değer. İnternetten aşağıdaki fotoğrafı buldum. Patates alırken fikir sahibi olabilmeniz için,

Tereyağını parçalara bölün ve öyle ekleyin. Ayrıca muhakkak oda sıcaklığında olsun yani yumuşak ama sakın eritmeyin.  Tereyağ yumuşatıldığında tadı farklıdır ve patatese güzel ipeksi kadifemsi bir kıvam verir.

Sütü sıcak ekleyin, süt sıcak olunca patateslere daha çabuk nüfuz eder ve sıcak tutar. Aman sakın ha kaynatılmış süt eklemeyin. Püre yapmak için ezme aletini kullanabilirsiniz. Ama boşuna uğraşmayın. Güzel ve kıvamında haşladığınız püreyi el mikseri veya stand mikserde çok daha rahat çırpabilirsiniz. Daha pürüzsüz sonuç verecektir.

Patates haşlarken belkide en hoşumuza gitmeyen durum patateslerin dağılmasıdır. Patateslerin dağılmasını istemiyorsanız. Haşlama suyuna 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Böylelikle hem dağılmasını önlemiş olursunuz hemde renklerini muhafaza etmiş olursunuz.

Patatesleri kabuklarıyla haşlamayın soyduktan sonra haşlayın. Yukarıda patatesleri bölmeyin yazdım ama çok büyükse ikiye bölebilirsiniz.

Patatesleri tamamen soyduktan sonra çukur kalan yerlerde ufak ufak kabuklar varsa kaşık yardımıyla onları çıkartın. Eğer patatesleri çok yumuşak istiyorsanız bunu deneyin farkı hissedeceksiniz.

Bunları da deneyin;

Ev yapımı tereyağı için tıklayınız.

Ev yapımı ekşi krema tarifi için tıklayınız.

  1. Patatesleri soyun (çok büyükse patatesleri ikiye bölün). Patateslerin mümkün olan en yumuşak kıvamda olmasını istiyorsanız, küçük düğümleri küçük bir kaşıkla veya bir patates soyucunun ucuyla patateslerden çıkarın. Patatesleri büyük bir tencereye yerleştirin ve üzerini örtecek kadar soğuk su ekleyin. Kaynatın ve bir bıçakla kolayca delinceye kadar kısmen kapalı pişirin (patateslerin boyutuna bağlı olarak 20-25 dakika kaynatın).
  2. Haşladıktan sonra iyice süzün ve stand karıştırıcınızın haznesine aktarın. Çırpma telini bastırarak patatesleri hafifçe ezin. Karıştırıcıyı çırpma telini takın ve karıştırıcıyı 30 saniye düşük hızda çalıştırın, ardından orta seviyeye yükseltin. Bir su bardağı sıcak sütü gezdirin kıvama bakın eğer az geldiyse 1/4 bardak sıcak süt ekleyebilirsiniz.
  3. Mikser açıkken, ortalama 1 tatlı kaşığı kadar tereyağını ekleyin biraz bekleyin diğer parçayı ekleyin. Patatesler çırpıldıkça kıvam alacaktır. 1-1,5 çay kaşığı tuzu ekleyin karıştırın.
  4. Patates püresini servis yapana kadar sıcak tutmak için: patatesleri örtün ve ılık bir fırına koyun.Maydanoz veya taze soğanlar servis edebilirsiniz.Afiyet olsun

No comments yet, be the first to leave one!

Bir yanıt yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*