EV YAPIMI ÇİKOLATALI PUDİNG

Please wait...
Preparation time
20 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
kolay
Serves
4 people
Meal course
Pasta & Kek
Posted by
Posted on
EV YAPIMI ÇİKOLATALI PUDİNG

EV YAPIMI ÇİKOLATALI PUDİNG

Ev Yapımı Çikolatalı Puding; Hala marketlerden aldığınız içeriğinde katkı maddeleri, zararlı tatlandırıcılar olan hazır puding mi kullanıyorsunuz. Paketlerin üzerinde ki güzel resimlere aldanmayın. Evde pudinginizi bildiğiniz malzemelerle kendiniz yapın. Bu tarifte Vanilyalı veya Çikolatalı Puding tarifi vereceğim.

Vanilyalı puding istiyorsanız yapmanız gereken 1/3 su bardağı Şekersiz kakao tariften çıkaracaksınız. Çikolatalı yapacaksınız vanilyayı yine de ekleyebilirsiniz.

Temel tarif olarak bunu kullanın değişik lezzetler oluşturun. Kuru üzümlü, Zencefilli-Çikolatalı, Mochalı, Tarçınlı, Ahududulu pudingler yapabilirsiniz.

Pudinginizi pişirdikten sonra elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra dokusu mükemmel oluyor. İpeksi bir kıvam elde ediyorsunuz.

Vanilyalı veya Çikolatalı Pudinginizi ayrıca yaptığınız Angel Kek, Şifon Kek veya Pound Kek yanında da ikram edebilirsiniz. Bu kekler zaten muhteşem kabarıyor ve aromaları harika yanında da evde yaptığınız pudingi servis ettiğinizde güzel bir lezzet tamlaması oluyor. Harika kabaran şifon kek tarifi için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

Kekin yanında değil ayrıca üzerine de gezdirebilirsiniz. Ben ayrı servis etmeyi tercih ediyorum. Genelde ülkemizde kek sade yenmeyi tercih edildiği için üzerine Pudra şekeri, Sır krema vs. sürüldüğünde tercih edilmiyor. O yüzden sizde ayrı servis etmeyi tercih edebilirsiniz.

Bardak kaselerde servis yapacaksanız bardağın dibine yulaflı bisküvileri ezerek toz haline getirip koyabilirsiniz.

Şifon kek tarifi için tıklayınız

Malzemeler

  • su bardağı (65 gram toz şeker
  • su bardağı (30 gram şekersiz kakao tozu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • çay kaşığı ince tuz
  • 2 bardak (480 mililitre) süt
  • 85 ila 115 gram acı tatlı çikolata, ince doğranmış
  • 1 çay kaşığı vanilya özü

Not : Eğer kıvam koyu olduysa yarım bardak daha süt ilave edebilirsiniz.

  1. Orta boy bir tencerede, tahta kaşık veya silikon spatulayla şeker, kakao, mısır nişastası ve tuzu karıştırın. Sütü yavaşça ekleyin ve pürüzsüz ve kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
  2. Karışımı orta-düşük ısıda sürekli karıştırın, puding kalınlaşıp kabarmaya başlayana ve kaşığın veya spatulanın arkasını kaplayana kadar tavanın altını, kenarlarını ve köşelerini sıyırın, 5-10 dakika. (Eğer puding tencerenin altını çok hızlı kaplıyorsa, ısıyı azaltın.) Hemen daha önce hazırladığımız elek koyduğumuz kaseye dökün. Tereyağı ve vanilyayı sıcak pudingle karıştırın.
  3. Çikolatayı ekleyin ve yaklaşık 30 saniye daha uzun, puding çok kalın ve pürüzsüz olana kadar kuvvetlice karıştırın.
  4. Ateşten alın ve vanilyayı karıştırın. Pudingi bir servis kasesine veya tek tek bardaklara veya ramekinlere koyun. Sıcak, oda sıcaklığında veya soğutulmuş olarak servis yapın, Soğudukça koyulaşacaktır.

4 comments

  1. Pinar said on Kasım 1, 2022 Yanıtla

    Merhaba, puding tarifi çok güzel anlatılmış ama malzemeleri ve ne miktarda kullanılacağını göremiyorum.
    Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

    1. kerimkul said on Kasım 1, 2022 Yanıtla

      Merhabalar Pınar hanım, malzemelerin göründüğü kısım devre dışı kalmış farkında değilim hemen ilgileniyorum. Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

      1. Pinar said on Kasım 1, 2022 Yanıtla

        Çok teşekkürler! Sadece hala göremedim, eğer teknik bir sorun varsa özelden de iletebilirsiniz diye düşündüm.
        Bugün yapmak istediğim için sabırsız davrandım 🙂

        1. kerimkul said on Kasım 1, 2022 Yanıtla

          ekledim 🙂

Bir yanıt yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*