SİNÜZİTİ ORTADAN KALDIRAN TARİF

sinüziti-ortadan-kaldiran-tarif

SİNÜZİTİ ORTADAN KALDIRAN TARİF

Sinüziti ortadan kaldırmak biraz meşakkatli bir iş, eğer sinüzitten mustaripseniz hele de kronikleşmiş sinüzit sorununuz varsa özellikle soğuk havalar sizin için can sıkıcı oluyordur. Bildiğimiz üzere Kronik sinüzitin maalesef tedavisi yok, ameliyat ediliyor ama bir süre sonra birçok hasta sinüzitin tekrarladığını söylüyor. Madem tedavi olmuyor sinüzitiniz azdığında baş etmenin yollarına başvuracağız.

Akut sinüzitiniz varsa yani kısa süreli rahatsızlanıyorsanız işiniz daha kolay, Sinüzitin neden olduğu burun tıkanıklarını taze meyve suları içip, bir takım diyet ayarlamalarıyla kolayca hafifletebilirsiniz. 

Uzak durun…

Sinüzit olduğunuz sürece Hayvansal et ürünlerini azaltın Şeker, Un, işlenmiş/rafine edilmiş gıdalar, tütün ve özellikle sütten kaçının. 

Yakın arkadaşımın küçük kızı sabahları uyandığında burun tıkanıklığı yüzünden ağlıyor ve nefes alamıyordu. Sağlıklı yaşam, alternatif tıpa merakımı bildiği için bana danıştı ne yapabiliriz diye, bu arada doktora getirdiler ilaç, okyanus suyu gibi klasik bildiğimiz materyalleri kullandılar. Ama durumu engellemedi hem de çocuğuna her hastalandığında ilaç vermek istemiyordu. Özellikle antibiyotik… 

Takip ettiğim sağlık sitelerinden bu tarifi buldum ve denedim işe yaradı. Malum havalar şu sıralar çok dengesiz çok ciddi üşütmüştüm sinüslerim doluydu o kadar dolmuştu ki burnuma sürdüğüm Vicks kokusunun zerresini dahi duymuyordum. İlaç kullanmak huyum değildir. Çok gerekmedikçe kullanmam. Özellikle ağrı kesici kullanmıyorum. Sizlere de tavsiyem kullanmayın, böbreklere yazık gereksiz yere yoruyorsunuz.

Ağrınız varsa…

Peki ağrınız olduğunda ne yapacaksınız. Şu tekniği alışkanlık haline getirin. Ağrınızı 1’den 10’a kadar bir sayı ile derecelendirin. 1 en düşük 10 en şiddetli olsun. Eğer derecelendirmeniz 8’den yüksekse ağrı kesici kullanın, birde her ağrınız olduğunda ağrı kesici içerseniz vücudunuz bağışıklık kazanacaktır. Gerçekten şiddetli bir ağrınız olduğunda ağrı kesiciler etki etmeyecektir. 

Eğer ki ağrınız 3 günden fazla devam ediyorsa muhakkak bir doktora gidin bir sebebi vardır. İlaç alarak ağrınızı baskılamayın kaynağını tedavi ettirin. Sinüzitten bahsediyordum nerelere geldim. Hemen konumuza dönüyorum. 

Tarifi buldum denedim demiştim. Öncelikle yukarıda saydığım yasaklı ürünleri kullanırsanız bir etkisi olmuyor. Rahatsızlığınız süresince özellikle tüketmeyin.  Bu meyve suyu karışımını içtim etkisini çabucak gösterdi ve burun tıkanıklığını önemli ölçüde azaltmaya yardımcı oldu. 

Çocuklar için de kullanabilir siniz…

Üstelik çocuklar içinde güvenli rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer çok ciddi ileri derecede sinüzitiniz varsa ayrıca sarımsak yağı kapsülleri ve takviye probiyotik kullanabilirsiniz iyileşme sürecinde büyük yardım sağlar. Ayrıca yatmadan önce bir bardak oda sıcaklığındaki suya bir tutam deniz tuzu ekleyin ve için sabahları tıkanıklığınızı azaltacaktır. 

Şimdi gelelim tarifmize, tekrar söylüyorum yukarıda yazdığım gıdaları azaltmaz ve tüketmeye devam ederseniz etkisini göremeyeceksiniz. Gelişme görene kadar düzenli tüketin. Bu meyve suyu ayrıca görmeyi geliştirmek için de tüketilebilir. 

SİNÜZİT İÇİN TARİF 

  • 2 Havuç 
  • 2 Portakal 
  • 1 Yeşil elma 
  • Küçük bir parça zencefil (isteğe bağlı) 

Yukarıda ki malzemeleri katı meyve sıkacağınız da sıkın karıştırın ve için.

Katı meyve sıkacağınız varsa işiniz kolay eğer yoksa, elmayı cam rendede rendeleyin suyunu tülbent ya da peçete ile süzebilirsiniz. Havucu ise küçük parçalara bölün blenderdan geçirin. Püre haline gelen havucu kaynattığınız 2 bardak suyun içerisinde en az yarım saat demlendirin. Havuç suyunuz hazırdır. 

Sağlıklı Günler 

Please wait...
Categories: İçecekler Sağlık

2 comments

  1. Özlem said on Mayıs 29, 2022 Yanıtla

    Bence çok saçma o kadar iyi beslenmeme rağmen bu sinüzit yakami birakmiyor.Sürekli şapka takiyorum.Şapkayi çikardiğim an hasta oluyorum….

    1. kerimkul said on Mayıs 29, 2022 Yanıtla

      Sadece sinüzit değil bütün hastalıklarda(genetik hariç)en büyük etken beslenmedir. otoimmün sistemin güçlü olması beslenme ile alakalıdır. ne kadar iyi beslenilirse bağışıklık sistemi iyi olur. Böylece enflamasyonunda önüne geçilir. Kronik hastalıklarda beslenme hataları önemli rol oynar. Sİnüzitin varsa kırlangıç otunu araştırın tavsiye ederim. Biraz yakar ama sinüsleri 5-10 dakikada boşaltır. İnternetten bakabilirsiniz

Bir yanıt yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*