KREMALI DOMATES MAKARNA

Please wait...
Preparation time
5 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
kolay
Serves
4 people
Meal course
Akşam Yemeği
Posted by
Posted on
KREMALI DOMATES MAKARNA

KREMALI DOMATES MAKARNA

Kremalı domates makarna en sevdiğim makarna tariflerinden birisidir. Taze fesleğenin kokusu, Karabiberin aroması, Parmesan peynirinin lezzeti mmm harika bir tarif, tarifte toz karabiber kullanabilirsiniz ama tavsiyem taze çekilmiş olsun, acı severseniz tarife kırmızı pul biberde ekleyebilirsiniz. Sarımsak ise ince ince doğrarsanız güzel oluyor uğramam derseniz ezerek koyabilirsiniz.

Bazen işten yorgun geldiğimde yada kendimi ödüllendirme istediğimde hemen makarna çekmeceme bakıyorum. Evde makarna varsa hiç düşünmeden Kremalı Domates Makarnası yapıyorum. Arkadaşlarım da alıştı artık gelir gelmez bize Domatesli Makarna yap diyorlar. Gerçi Yiğit benden daha güzel yapıyor. Bunu kabul etmese de.

Kremalı Domates Makarna için Penne makarna yada herhangi bir kısa makarna çeşidini seçebilirsiniz. Yapımı da gayet kolay, Servis edilirken üzerine Parmesan yerine Kaşar peyniri de rendeleyebilir siniz. Hatta ben o an evde hangi peynir varsa onu kullanıyorum. İnce ince doğradığım Çeçil peyniri bile kullandığım oldu. Emin olun hepsiyle çok lezzetli oluyor.

Yoğun (Heavy Cream) krema tarifi için buraya tıklayabilir siniz, Makarna artarsa hava geçirmez bir kapta buzdolabında 3 güne kadar saklayabilirsiniz.

He bu arada unutmadan söyleyeyim makarnayı “al dante” usulüne göre pişirin yani dişe gelen anlamında. Bizim Türk mutfağında genelde makarna yumuşayana kadar pişirilir. Aslında yanlış bir tekniktir. Çok haşlandığı için hamurun içerisindeki çoğu besin değeri ölüyor. Ama al dante usulü pişmiş makarna kilo bile aldırmaz.

Bu sos tarifini diğer kremalı peynirli makarnalar da sos olarak kullanabilirsiniz. Damak tadınıza uygun başka baharatlarla da deneyebilirsiniz. Ben tuz çok fazla sevmediğim için yarım çay kaşığı kadar ekledim siz arttırabilirsiniz.

Domates için konserve domateste uygundur. Hatta bazen çok yorgun olduğumda yıkayıp rendelemeye üşeniyorum 🙂 o zaman konserve domates kullanıyorum.

Sormak istediğiniz sorular olursa yorumdan yazarsanız geri dönüş sağlarım.

Afiyet olsun

  1. Büyük ve yüksek kenarlı tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Soğanı yumuşayıp yarı saydam olana kadar 3-4 dakika soteleyin.
  2. Sonra sarımsak ve kırmızı pul biberi ekleyin 30 saniye ile 1 dakika arası kokusunu verene kadar soteleyin.
  3. Rendelenmiş domatesi güzelce dökün, Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin karıştırın.
  4. 10 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin. Isıyı düşürün ve kremayı ekleyip karıştırın. Damak zevkinize göre biraz daha tuz ve biber ekleyebilirsiniz.
  5. Bu arada makarna için tuzlu su kaynatın. Makarnayı ekleyin. İster paket talimatına göre isterseniz 10 dakika pişirin.
  6. Makarna ve sosu Makarnayı boşaltın ve sosu ekleyin. Malzemeleri birleştirmek için hafifçe vurun. Fesleğen ekleyin ve rendelenmiş peynirle hemen servis yapın.

No comments yet, be the first to leave one!

Bir yanıt yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*