EV YAPIMI ALKOLSÜZ VANİLYA ÖZÜ

alkolsuz-vanilya-ozu

EV YAPIMI ALKOLSÜZ VANİLYA ÖZÜ

Ev Yapımı Alkolsüz Vanilya Özü kendiniz yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan sadece Votka ve Vanilya çubukları ve yaklaşık 3 ay kadar bekleme süresi. Alkollü ürün kullanmayan ve çocuklarında tüketebileceği pasta, krema vs. yapmak istediğimizde ne olacak?

Evde alkol içermeyen Vanilya Özü yapabileceğinizi de biliyor muydunuz? Birçok nedenden dolayı bizler Alkol içeriği olan Vanilya özütünü kullanmıyoruz. Vanilya’nın muhteşem aromasından da vazgeçemiyoruz. Peki ne yapacağız? Evde kendimiz hazırlayacağız.

Piyasada satılan vanilya özütü alkol ile aromasını çıkarıyorlar hatta içine Mısır şurubu veya şeker katıyorlar.

Alkol bazlı Vanilya özü çoğu zaman özellikle Krema, Sır krema, Dondurma, Puding gibi pişirilmeyen gıdalarda Votka tadını ön plana çıkarıyor. Buda yaptığınız malzemenin kalitesini etkiliyor.

Evde Alkolsüz Vanilya özütü yapman için 3 malzeme gerekli Vanilya Çubukları, Tuz ve Su’dur. Pasta, Krema, Dondurma ve daha birçok yerde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Vanilya’nın özünü çıkardığımız için az bir miktarda eklemeniz yeterli olacaktır.

Bu yaptığımız aslında özüt değil çünkü bir şeyin özütünü çıkarmak için %40 oranında alkol ile yapılması lazım Biz su ile yapacağız ama hemen hemen aynı sonucu alacaksınız. Emin olun bir fark olmayacaktır.

Kullanacağınız suyun saf temiz olması önemli çünkü bekleme ve fermantasyon süresinde bakteriler üretmesini istemeyiz. Ayrıca Su yerine Bitkisel Gliserini’de tercih edebilirsiniz.

Son olarak şunu söyleyeyim. Piyasada satılan Vanilya exractları çoğu imitasyon ve mısır şurubu katılmıştır. O yüzden gerçek öz değil, Vanilya çubukları pahalıdır gerçek öz için o masrafa girmezler.

Kullandığınız Vanilya çubukları atmayın daha sonra tekrar kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 8 adet Vanilya Çubuğu
  • ¼ çay kaşığı Tuz
  • 1 bardak Su (Çeşme Suyu olmasın)

Yapılışı:

Not: Vanilya ekstresi olduktan sonra yaklaşık 3 ay buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Please wait...
Categories: Ev yapımı

2 comments

  1. Suna Köse said on Nisan 3, 2021 Yanıtla

    Merhaba, tarifinizi yaptım fakat zeytin gibi kokuyor neden olabilir acaba?

    1. kerimkul said on Nisan 4, 2021 Yanıtla

      Merhabalar Suna hanım, ne kadar süre beklettiniz acaba. Bu tür bir problemle karşılaşmadım hiç, yabancı tarif sitelerinde yorumları inceledim, benzer bir sorun göremedim. Alkolsüz vanilya özütü, alkolden biraz farklı kokar özüt olduğu için kokusu ve aroması yoğundur. Tariflere bu yüzden az eklenir. İsterseniz basit bir tarifte deneyin, örneğin pancake yaparken harcın bir kısmını ayırın vanilya özütünü kullanın. Çok fazla eklemeyin, denediğinizde sonucunu bizimle de paylaşırsanız sevinirim.

Bir yanıt yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*