EV YAPIMI SÜT KREMASI TARİFİ

Please wait...
Preparation time
5 mins
Cooking time
1 mins
Difficulty
kolay
Serves
1 people
Meal course
Pasta & Kek
Posted by
Posted on
EV YAPIMI SÜT KREMASI TARİFİ

EV YAPIMI SÜT KREMASI TARİFİ

Ev Yapımı Süt Kreması Tarifi , ülkemizde marketlerde de bulabileceğimiz birçok tarife lezzet ve doku katmak amacıyla kullanılan ne süt kadar sulu nede kaymak kadar koyu kıvamı olmayan kremadır. Çabuk bozulduğu için elimizin altında her an bulunabilecek bir malzeme değildir. Hazır olanları bile açıldıktan sonra kullanılmadığında 1-2 gün içerisinde bozulur. En çok dondurma, cheesecake, çorba, fırın yemekleri, salatalar da tercih edilir.

SÜT KREMASINI EVDE ÇOK KOLAY BİR ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ.

Süt kremasını evde çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Sadece malzemesini toplamak biraz vaktinizi alır. Çiğ süt çok en çok kullandığım üründür. Her süt pastörize ettiğimde buzdolabı poşetinde kaymağını toplarım, elimin altında sürekli süt kaymağı olur. Süt kreması na ihtiyacım olduğunda donmuş süt kaymağından ihtiyacım olanı krema yaparım. Sizde bunu kendinize alışkanlık edinebilirsiniz. Lezzet ve dokusu hazır satılan kremadan çok daha güzel oluyor. İhtiyacınız kadar yaptığınız için israftan da kurtuluyorsunuz. Peki süt kaymağından nasıl krema yapacaksınız? Tabii ki Ev yapımı süt kreması tarifi ile

DOĞRU PASTÖRİZE

Tek malzememiz süt kolay elde edilebilir bir ürün ama marketlerden alacağınız UHT süt kullanmayın. Pastörize edilme tekniğinden dolayı içerisindeki zararlı bakterilerle birlikte yararlı mineral ve vitaminlerde yok oluyor. Her ne kadar vitamin ve mineralleri yok etmediklerini söyleseler de gerçeği yansıtmamaktadır. O kadar yüksek ısıya yararlı/yararsız hiçbir canlı dayanamaz. Bu ciddiye alırsak çiğ sütü evde kendimiz pastörize etmeliyiz. Doğru pastörize işlemi için lütfe aşağıda bulunan linke tıklayınız.

SÜT NASIL PASTÖRİZE EDİLİR?

SAKLAMA SÜRESİ

Ev yapımı süt kreması tarifini yaptıktan sonra saklama süresi pek uzun değil. Buzlukta muhafaza edenler var ama ben tavsite etmiyorum. En doğrusu ihtiyacınızı kadar süt kremasını yapmak. Kaymağı uzun süre buzlukta saklayabilirsiniz. Her süt kaynattığınızda kaymağını alın üzerine ekleyin. Böylelikle buzluğunuz da sürekli süt kreması yapmak için malzeme olacaktır.

Süt Kreması
Tarifi Yazdır
3 from 1 vote

EV YAPIMI SÜT KREMASI TARİFİ

En çok tercih edilen krema çeşidi Süt kremasıdır. Özellikle çorba, kek ve pastalarda kullanılır.
Hazırlık Zamanı5 dakika
Toplam Zaman5 dakika
Kategori: Ev yapımı, Krema
Etiket: ev yapımı süt kreması, krema tarifi
Porsiyon: 1 porsiyon
Kalori: 101kcal
Yazar: kerimkul

Malzemeler

  • 400 gr Süt kaymağı dondurulmuş

Talimatlar

  • Sütünüzü kaynatın. Ocaktan alın ve ılıtın, Ilınınca buzdolabına koyun 1 saat kadar bekletin.
  • Dolaptan çıkarın, Kaymağını alın buzdolabı poşetine koyun, aynı işlemi sütün yağı azalana kadar tekrarlayın ve çıkan kaymağı aynı poşette toplayın.
  • Sütün yağı kalmadığında artık topladığınız kaymağı buzluğa koyun ve tamamen donana kadar bekletin.
  • Tamamen donmuş kaymağı alın ve karıştırma kabına boşaltın isteğe bağlı olarak şeker ekleyebilirsiniz. Krema kıvamına gelene kadar yüksek hızda çırpın ama çok fazla çırpmayın. Aksi halde tereyağına dönüşecektir.
  • Hazırladığınız kremayı ağzını streçle kapattığınız bir kapta muhafaza ediniz. Çabuk bozulduğu için ağzını sıkı kapatarak muhafaza etmeniz lazım.

21 comments

  1. Pınar Çakmak said on Nisan 18, 2021 Yanıtla

    Merhaba Kerim Bey, simitlerin yanında satılan sürmeli beyaz peynirlerden evet. İçim taze peynir olarak geçiyor. Linkini ekledim. Mascarponela San Sebastian cheesecake tarifi bulamadım hiç doğruyu söylemek gerekirse. Sizden bir tarif gelirse harika olur. Teşekkürler, esenlikler

  2. Gülay Kodaloğlu said on Nisan 17, 2021 Yanıtla

    Merhaba derin dondurucuda biriktirdiğim süt kaymaklarından tereyağ yapmak istedim. İnternette tarif edilen şekilde blender yardımıyla biraz ılık su kullanarak çırptım ve daha sonra buzlu soğuk su koyarak mikserle çırpmaya devam ettim. Ama köpük köpük bir krema oluştu. Yani yağlar toparlanmadı. Ne yapabilirim öneriniz var mı acaba? Şimdiden yanıtınız için teşekkür ederim.

    1. kerimkul said on Nisan 18, 2021 Yanıtla

      Merhabalar Gülay hanım, ılık su hiç kullanmayın direkt kaymak buzlu iken yüksek hızda çırpın, kıvam alacaktır. Bazen bende aksaklıklar yaşıyorum. Genelde 2 sebepten dolayı bu sorunlar oluyor, ya mikserin hızı yada süt kaymağının ısısı. Birde buzdolabında muhafaza ederken buzdolabı poşetlerinin ağzını sıkıca bağlayın, azıcık bir yerden bile hava alınca tadını çok fena bozuyor. Başıma geldi, metalik bir tat aldı. Hepsini atmak zorunda kalmıştım.

  3. Pınar Çakmak said on Nisan 15, 2021 Yanıtla

    Çok uzun süre aradığım bir tarifti. Gerçekten çok mutlu oldum görünce. Teşekkürlerimi sunmak isterim.
    Bir çok tatlı da krema var. Son zamanlarda San Sebastian cheesecake’e bayılır oldu ev halkı. Ama hazır peynir ve krema ile yapılınca pek de anlamlı bulmuyorum açıkçası. Şimdi yaparken bu kremayı kullanacağım sayenizde. Bir de sizden ricam labne tarifi değilde bu cheesecak’in yapımında kullanılabilecek İçim beyaz/Pınar beyaz gibi bir peynir tarifiniz varsa.. paylaşabilir misiniz?

    1. kerimkul said on Nisan 16, 2021 Yanıtla

      Çok teşekkür ederim Pınar Hanım sağ olun, Aslında Orijinal cheesecake tarifinde MAscarpone peyniri kullanılır, çok daha lezzetli oluyor. Onun tarifide mevcut, sizin bahsettiğiniz peynir kahvaltılık peynir olan mı?

  4. Beyza said on Ocak 30, 2021 Yanıtla

    Merhaba ben dolapta biriktirdiğim kaynakla tereyağı yapacaktım çok su koymuşum çırptım krema gibi oldu ne yapabilirim onunla

    1. kerimkul said on Ocak 31, 2021 Yanıtla

      aslında soğuk su koyduysanız yağın toparlamasına yardımcı olur. Mikserle yüksek hızda çırpmayı denediniz mi? Elde ettiğiniz halini marketten aldığımız krema gibi kullanabilirsiniz.

  5. Rumeysa said on Ocak 30, 2021 Yanıtla

    merhaba ben de bir yerde görmüştüm kaymağa süt karıştırıp krema elde edilebilir diye yazıyordu sizce nasıl olur?

    1. kerimkul said on Ocak 31, 2021 Yanıtla

      Evet olur, kaymak zaten sütün içersindeki yağın farklı yöntemlerle alınması ve yağ oranına göre sınıflandırılmasıdır. Evde hazırda kaymak varsa güzel bir teknik, bence birçok tarifte alternatif olarak kullanılabilir.

  6. Gürsel said on Ekim 30, 2020 Yanıtla

    Bence çok faydalı bir tarif teşekkürler ?

    1. kerimkul said on Ekim 31, 2020 Yanıtla

      Çok teşekkür ederim 🙂

  7. Berna said on Temmuz 18, 2020 Yanıtla

    Merhabalar, bu yapılan kremayla ganaj yapmak da mümkün müdür acaba.

    1. kerimkul said on Temmuz 18, 2020 Yanıtla

      Merhabalar Berna Hanım, evet ganaj yapılabilir. Ama ganaj yaparken marketlerdeki kremayı tercih ediyorum. Ülkemizde açık sütler bile sağıldıktan sonra bekletilerek veya özel makinelerle kaymak ve kreması alınıyor. Dolayısıyla bize çok az kaymak kalıyor, yeterli kaymağı toplamanız biraz zaman alabilir

  8. vildan said on Haziran 25, 2020 Yanıtla

    bu kremayı yaş pastalarda kullanabilir miyiz?

    1. kerimkul said on Haziran 25, 2020 Yanıtla

      Evet kullanabilirsiniz. Bir tavsiyem sütü alırken Tam yağlı olmasına dikkat edin. daha iyi ve kıvamı daha koyu bir krema elde edebilirsiniz.

  9. Esra said on Mayıs 3, 2020 Yanıtla

    400 Gr kaymaktan ne kadar krema çıkıyor birde evde 400 Gr mi ölçecek tartimiz yoksa hangi ölçü birimi ile mukayese edicez ( 200 ml su bardağı vs..)

    1. kerimkul said on Mayıs 3, 2020 Yanıtla

      Merhabalar Esra Hanım, 400gr.süt kaymağından yaklaşık yine aynı miktarda süt kreması elde edebilirsiniz. Pişirme işlemi olmadığı için çırpıldığında ağırlığından fazla birşey kaybetmeyecektir.

  10. Esra Taş said on Aralık 27, 2019 Yanıtla

    3 yıldız
    Krema pahalı diyorsanız 400gr kaymak alıp onca zahmetle bu tarifi vermemeniz lazım

    1. kerimkul said on Aralık 27, 2019 Yanıtla

      Merhabalar Esra Hanım, tarifteki kaymak kahvaltılık kaymak değil süt kaymağından yapılıyor. Eve süt aldıkça kaymağını ayırıp buzlukta saklayıp ihtiyaç oldukça yapmak için oldukça pratik tarif, sitemizde her türlü tarifi yayınlamaya dikkat ediyoruz. Benim ilgimi çekmeyen tarif bir başkasının muhakkak çekecektir. Objektif yaklaşmak zorundayım.

      1. Öykü said on Ocak 23, 2020 Yanıtla

        Bu kremayı makarnalarda da kullanabilir miyiz

        1. kerimkul said on Ocak 23, 2020 Yanıtla

          Birkaç kez az süt ile akıcı kıvama getirip kullanmıştım lezzetli olmuştu. Rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

Recipe Rating




*
*