EV YAPIMI KREMA

sut-kreamsi-tarifi

EV YAPIMI KREMA – SÜT KREMASI

Ev yapımı krema ; Çorba, kek ve pastalarda kullandığımız süt kreması ülkemizde marketlerde satılan tek krema çeşididir. Genelde 200ml lik mini paketlerde satılır. Paket açıldıktan kısa bir süre sonra tüketilmesi gerekmektedir. Çabuk bozulur.

Paket fiyatlarının da ekonomik olduğu söylenemez. Paketlerde satıldığı için raf ömrünü uzamak için çeşitli katkı maddeleri kullanılmaktadır.

Evde Süt kreması yapmak mümkün müdür? Evet hemde çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sütçü den aldığınız sütü kaynattığınızda üzerinde biriken kaymağı alın ve buzdolabı poşetlerine koyun buzlukta biriktirin. Her süt aldığınızda kaymağını bu şekilde biriktirin yeterli miktara geldiğinde Süt kremamızı yapabiliriz.

Eğer ki hemen yapmak isterseniz 1 kilo sütü kaynatın ılındıktan sonra buzdolabında  1 saat bekletin. Kaymağını sıyırın ve buzdolabı poşetine koyun aynı işlemi yağı tamamen çıkana kadar tekrarlayın.

Kremayı yaparken dikkat etmeniz gereken tek şey buzluktan çıkardığınız kaymağın buzu çözülmeden çırpmanız ve uzun süre çırpmamanız. Uzun süre çırpılan kaymak  tereyağı na dönüşecektir.

Krema tarifi yazımıza gitmek için lütfen tıklayın

Please wait...
Categories: Ev yapımı Krema

2 comments

  1. Tahsin abdik said on Temmuz 27, 2020 Yanıtla

    Ağır krema anladığım kadar yağ oranı yüksek krema.
    Oluşturabilmek için market kreması ile süt kaymağı karıştırmak nasıl olur
    Denediniz mi hiç

    1. kerimkul said on Temmuz 28, 2020 Yanıtla

      Evet Tahsin bey, Yağ oranı normal kremaya göre daha yüksek ve daha yoğun bir krema. Daha önce süt kaymağı ve krema karışımını denemedim hiç ama aklıma yattı. mantıken uygulanabilir. Artık açık sütlerde bile yağlı süt bulabilmek çok çok zor ancak gözünüzün önünde sağacak öyle alacaksınız. Hiçbir sütte yağ,kaymak yok artık 🙁 , ne kadar kötü bir durumdayız maalesef. Birde Heavy Cream olan tariflerde genelde normal krema kullanmaya başladım. Şu ana kadar tat ve kıcam olarak bir sorun olmadı isterseniz o şekildede deneyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*